Extensions Hagen Session 2
17-22 Juni 2014

Marja-Leena Sillanpää
Mark Frygell
Magnus Granberg
Audrey Lauro
Martin Küchen

Affisch

Affisch

Snabba tankar efter Session 2

Martin och Leo kom först. Pianoflytt skrevs ganska snabbt in på dagordningen när Magnus hade kommit. Tre pianon skulle flyttas. Rockad. Det blev dramatiskt. Erik och Mark lyfte för kung och fosterland. Vi andra stod chockade och tittade på.

Det var fortfarande lite varmt.
Lite splittrat fann alla tillslut sina platser.
Mark och Marja-Leena åkte på utflykt och fick soppatorsk. Kylarväskan eller kylarvätskan?
Pianostämmaren kom med datorstyrda stämdon.

Tidigt upp och disciplinerat arbete. Vi sågs alla vid måltiderna, annars var alla i sina egna världar. Några spelade fotboll. Några tittade på VM. På Torsdagen kom Magnus familj och hälsade på. Erik, Lisa, Franziska och Joel försökte göra loppis. Städade och satte ut stolar. Rensade ut Stallet.

Traditionell midsommarfest med nubbe. Martin visade hur man gör. Ingen sa ”glad midsommar”. Vi behövde inte påminnas om att den var glad. Solosång, snappsvisor. Lunchen blev middag. Helt plötsligt kom Heiko och Jan och vi reste majstången i all hast, på tio minuter. Det blev en bra början till öppningen av de redan öppna dörrarna och kvällens program.

Vi gick upp i galleriet. Tystnad, rofyllt, koncentrerat. Mark och Marja-Leena ställde ut gubbar, kottar och radioapparatur. Marja-Leena spelade. Grannarna måste ha undrat när de kom och såg oss bära omkring på Marja-Leena på en gammal dörr, som om en sista resa mot Västerdalälven. De fick kanske sina förutsätta meningar besannade. Himmelsfärden var lång. Och fortsatte in i Härbret. Greta ville ut. Fyra filmer i dunkelt ljus ackompanjerade av Audrey. Det blev ljusare med ljudstyrkan. Saxen reflekterades i ljuset. Till slut såg man.

Sen gick vi in i Stallet. Där var det kallt. Magnus stod vid pianot. Lutade sig in i det. Det svarade.

Paus i baren.

Sen in i Ladan. Där stod Martin. Länge och väl. Spelade solo, duo med Magnus och trio med Magnus och Audrey. Också här en radioapparat inblandad. En koppling till Marja-Leenas talande radiovågor?

Direkt in i baren.

Där satt Mark i kostym och drack whisky. Discokulan snurrade. (Diskokullan snurrade, ville stavningsprogarmet ha det till. Egentligen ganska passande). Mark gjorde sig redo för Karaokeperformace.

Sen blev det Jam.

Folk kom till slut. Jamsession with Leo and the boys. Sen på’t igen Mark. Andra låten nu. Sladden ramlade ur. Det lät bra akustiskt också.

Barhäng till fem med Mark, Martin och Audrey. Diskokullan snurrade.

Långsam start på lördagen.
Frågor om att uppträda en gång till väcktes. Folk ville egentligen inte. Men vi skulle alla finna att idén om att ha två uppträden i rad var bra. Repetition är givande. Ett koncept som funkar.

Eftermiddagsmat. Och helt plötsligt var klockan sju igen. En kom på cykel.

Ändrad ordning till kvällens performance. Låg energi. Men rätt som det var ändrade sig känslan och det blev en bra och intressant kväll. Nästan bättre koncentration. Det fanns plats för att utveckling, ett större risktagande.

Marja-Leena sågs i ny performance. Läste runor och bredvid låg hennes bok full av teckningar som hon gjort under vistelsen. Dammet blåste. Nästan storm utanför. Marks sång handlade om hur det är att vara en artist on the road. Erik blev tatuerad med publik. Mark nålade. Det var lite kallt ändå. Men det skulle bli kallare.

Känslan av att verkligen stiga in de inbjudna konstnärernas rum blev påtaglig då vi stängde Härbredörren efter oss och fick del av Audreys råa andakt. I takt med att mörkret skingrade sig genom springorna ökade koncentrationen.

Vad kan man säga mer och dessa intensiva dagar? Publiken. Lokalbefolkning. Vissa kommer och är överglada. Andra kommer och är nyfikna. De närmar sig sakta. Folk verkar komma lite tidigare varje kväll. Skäms de över sin nyfikenhet?

Ingen media skriver om detta. Är de också rädda? Deras rädsla (läs okunskap, ovilja) bekräftar den potentiella publikens egna rädsla inför det de inte känner till.

Lena lagade fantastisk mat. Vi fann våra platser runt matbordet. Och behöll de.

 

Marja-Leena Sillanpää, konsert

Magnus Granberg, konsert

Martin Küchen, konsert

Audrey Lauro, konsert

Mark Frygell, karaokeperformance

Mark Frygell tatuerar i baren

Marja-Leena Sillanpää, performance

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s